Statiegeld

Terugsturen van een onderdeel

Op sommige onderdelen zit statiegeld. In dat geval moet u de prijs van de onderdelen en het statiegeldbedrag betalen. Volgens de Europese wetgeving verwijst het statiegeld naar het bedrag dat de fabrikant eist om ervoor te zorgen dat oude reserveonderdelen worden geretourneerd voor reparatie en recycling. Het statiegeld zal worden terugbetaald nadat de oude onderdelen zijn ingeleverd. Als het artikel in de EU is vervaardigd, is alleen een waarborgsom vereist. Het bedrag van het statiegeld wordt bepaald door de leverancier van de onderdelen. Dit is de reden waarom voor dezelfde onderdelen die door verschillende leveranciers worden verkocht, verschillende statiegeldbedragen of helemaal geen statiegeld kan worden gevraagd.

Hoe werkt statiegeld voor auto-onderdelen?

Fase01
Betaal het statiegeld op het moment van bestellen.
Fase02
Wanneer u een pakket klaarmaakt om oude onderdelen terug te zenden, met uitzondering van accu's, moeten alle vloeistoffen vóór verzending zijn afgetapt.
Fase03
U stuurt het pakket naar het door MAXITYRE aangegeven adres. Neem contact met ons op voor het retouradres (zie de "Verzoek om retournering van oude onderdelen"-knop hieronder)
Fase04
Na analyse van de onderdelen besluit de fabrikant al dan niet toe te staan dat het statiegeld wordt terugbetaald.
Fase05
Als de fabrikant akkoord gaat, betaalt MAXITYRE u binnen 2 tot 3 weken terug.
Fase06
De terugbetaling van het statiegeld gebeurt op de betalingswijze die bij de bestelling werd gebruikt.